Mudubudu.lt
Sodas ir daržasRankdarbiaiŠeima ir laisvalaikisSportas ir sveikata
Alternatyvus gydimasis
• Obuolių acto naudingumas sveikatai
• Pagalba virškinimo sistemai
• Kokių vitaminų jums trūksta
• Grybų nauda sveikatai
• Ajurveda
• Akupunktūra ir svorio metimas
• Gydomieji augalai
• Medaus gydomoji galia
Grožis
• Kaip kovoti su celiulitu
• Grožio pasiūlymai
• Plaukų priežiūra vasarą
• Drėkinamasis kremas
• Magnio druska
• Kaip panaudoti sodą
• Plaukų problemos
• Kokosų aliejus
• Rudens šukuosenos
Sportas
• Kaip pradėti sportuoti
• Širdies susitraukimų dažnis
• Sporto šakos
• Raumenų tempimas
• Pratimai pilvo raumenims
• Pratimai šlaunims
• Efektyvesnės treniruotės
• 30 priežasčių sportuoti
• Geriausios dainos bėgimui
• Aerobika
• Valgyk ir sportuok
Sveika mityba
• Gyvenimo pokyčiai leidžiantis gyventi ilgiau
• Vaisių ir medaus sirupai
• Produktai, kurie degina riebalus
• Sumuštiniai
• Patarimai sveiko gyvenimo link

Vaisių ir medaus sirupai

Kiekvienas galime nubėgti į parduotuvę ir nusipirkti ko tik širdis geidžia, bet visuomet mieliau valgyti tai ką padarai pats. Gamindamas pats matai kas keliauja į maisto produktus, taip jautiesi saugesnis, kad valgai tikrai natūralų produktą. Siūlome pasidaryti skanius sirupus, kurie daromi tik iš žolelių, medaus ir vaisių. Jie puikiai tinka vietoj arbatos, tereikia į karštą vandenį įdėti kelis šaukštelius sirupo ir gausite puikia arbatą. Taip galite vaikams pagaminti skanius limonadus. Tereikia sumaišyti sirupą su nestipriai gazuotų mineraliniu vandeniu.
Kad išgautumėte skonių derinius, reikia vaisius tiesiog marinuoti meduje, jei norite didesnio skonio į medų įpilkite vaisų sulčių. Tik nekaitinkite, nes kaitinti medaus ir vaisių neverta dėl to, kad jie praras dalį savo medžiagų. O šios medžiagos mums ir svarbios, todėl verta lukterti apie pora dienų, kol medus įgaus vaisių skonį ir vertybes. Be to šiais sirupais galit gardinti patiekalus ar naudoti vietoj cukraus. Medus puikus cukraus pakaitalas ir turi mažiau kalorijų, todėl tinka ir tiems kurie nori sveikai maitintis ir tieks kurie meta svorį.
Vienintelis šių sirupų minusas, kad juos reikia laikyti šaldytuve ir jų galiojimo laikas yra apie mėnesį. Todėl pasigaminkite nedideliais kiekiais. Bet yra ir išimčių, pavyzdžiui jei meduje marinuosite citrina ir imbierą, jei laikysis ilgiau apie 2-3 mėnesius.  Labai tinka meduje mirkytos šermukšnio uogos – jose daugiau vitamino C nei citrinose ir daugiau vitamino A  nei morkose. Vienas šermukšnio uogas sunku valgyti, nes jų skonis kartos ir rūgštus. O arbata pagardinta šiomis uogomis su medumi labai skani ir naudinga.
Jei sode auginate levandas galite pasidaryti puikų vaistą nuo kosulio. Užmerkite žiedus meduje ir palaikykite pora dienų.  Arba galite pasidaryti levandų medų patys, tik tam reikės cukraus ir ilgo virimo. Kvapas ir skonis bus aitresnis, bet didesnė nauda bus jei levandų žiedus mirkysite meduje.
Kokie ingredientai naudojami
1. Vaisiai geriausiai tinka švieži arba šaldyti. Kad meduje vaisių ar uogų skonis pasiskirstytų reikia viską sutrinti. Galite trinti smulkintuvu, bet yra teorija, kad vaisiai kurie sąveikauja su geležimi, praranda dalį vitaminų. Todėl jei šia teorija tikite trinti galite su medinių šaukštu.
2. Kad ir kokius ingredientus dėsite, reikalinga šiek tiek citrinos sulčių. Citrinos turi konservavimo savybių, todėl produktas ilgiau išliks šviežias. Jei nenorite naudoti citrinos, galite ją pakeisti svarainių ar raudonųjų serbentų sultimis.
3. Šviežia imbiero šaknis. Ji turėtų būti nulupta ir susmulkinta.
4.prieskoniai ir žolelės. Žolelės naudojamos tik šviežios. Puikiai tinka mėta, bazilikas, šalavijas, rozmarinas, peletrūno, čiobrelių, levandų, arba bet kuri kita mėgstama žolė.
Prieskoniai - cinamono lazdelės ir gvazdikėliai.
5. Medus. Neperdirbtas ir natūralus. Geriausiai pirkti iš patikimų ūkininkų.

Kaip ruošiami medaus ir vaisių sirupai
500 gr. Medaus.
½ citrinos sulčių (galite išspausti ranka)
1 šaukštas tarkuoto imbiero (nebūtinai)
ir pagal skoni norimos žolelės ar prieskoniai
200gr. Vaisių ar uogų (trintų)
Visus ingredientus sumaišome ir paliekame bent jau 24 val. šaldytuve. Vėliau iškošiame per marlę ar koštuvą ir galima vartoti.
8 skaniausi medaus ir vaisių deriniai
1. Medus, mėlynės (ar gervuogės), kapotų šalavijų lapai, šviežios citrinų sultys.
2. Medus, susmulkintas imbieras, citrinų žievelės ir sultys.
3. Medus, stambiai pjaustytų braškių, baziliko, laimo žievelės ir sultys.
4. Medus, stambiai kapotų persikai (arba mangai ir nektarinai), citrinų sultys, migdolai.
5. Medus, klevo sirupas, sulčių iš 1 citrinos, skaldytų cinamono lazdelių, pjaustytų obuolių;
6. Medus, vyšnios, citrinos sultys, vanilė
7. Medus, citrinų sultys, mėtos, stambiai pjaustytų ananasų.
8. Medus, apelsinų žievelėmisirsultys,avietės.
 

 

 

© 2011-2017 mudubudu.lt | Visos teisės saugomos