Šparagai dar vadinamieji smidrai auginami jau labai seniai. Šparagus auginti paklausu ir pelninga dėl populiarumo maisto pramonėje. Šparaguose gausu vitaminų ir maistinių medžiagų, juos vis labiau rekomenduoja vartoti mityboje. Dietologų rekomendacijos spartina šparagų vartojimą ir vis didėjančia paklausą. Smidrų ūgliai vadinami šparagais ir būtent jis vartojamas maistui. Šparagus galima valgyti žalius, apvirti, troškinti. Juose gausu vitaminų C, A, B1, B2, kalio fosforo ir magnio. Šparagai skaniausi neseniai nuskinti, savo skoniu primena žirnius yra traškūs ir sultingi.
Šparagų privalumas, kad vienoje vietoje jie gali augti apie 10-15metų. Šparagai auga puriuose dirvose, kurios rūgštingumas yra 6-7 pH. Dirva turėtų būti laidi vandeniui, o vieta saulėta, apsaugota nuo vėjų.
Norint pradėti auginti šparagus dirvą iš valykite nuo piktžolių. Būtina suarti rudens metu, dirvą pagerinti perpuvusiu gyvulių mėšlu, neutraliomis durpėmis. Geriausia sodinti brandžius šparagų daigus, šis metodas leis sutaupyti kelis metus ir duos greičiau derlių. Pasodinus brandžius ūglius pirmaisiais metais šparagai nepjaunami ir leidžiama augalui augti.
Daigų paruošimas pirmiausia yra šaknelių trumpinimas. Prieš sodinant, tą pačia dieną, pakerpamos šaknys, kad liktų 15 - 20cm. Į vagą dedamos su praskleistomis šaknimis, kurios turi būti nukreiptos viena kryptimi. Kuo daugiau pumpurų tuo stipresnis augalas, pirmais metais jų turėtų būti 5-7 daigai.
Šaknys sodinamos 30 cm gilyje, paliekant vienas nuo kito 40 - 45cm. Tarp eilių sodinti vertėtų apie 1,80cm, jei apsodinate didelė plotą. Mažesniam plotui užteks vienos eilės šparagų. Labai svarbu vienoje eilėje nepalikti daug žaliuojančių smidrų. Tankiai suaugę smidrai gali užsikrėsti grybelinėmis lygomis. Auginat šparagus negalima nupjauti visų ūglių, turi likti nors 3-5 stiebai augalo gyvavimui ir augimui. Pirmieji ūgliai augti pradeda gegužės mėnesyje ir netrukus pradžiugina didesniu derliumi. Didžiausias dygimas būna birželio mėnesyje, vėliau sumažėja ir auga iki vasaros pabaigos.
Šparagus reiktų nuolat ravėti ir laistyti.
Šparagai dauginamai dalijant krūmus arba sėklomis. Dauginant sėklomis užtrunka kelis metus, kol augalas duoda tinkamą derlių. Todėl dauguma renkasi sodinti jau brandintas šaknis su stiebais.